Zelf schermen

Lidmaatschap – Proeflessen – Cursussen

Proeflessen

A.E.W. biedt de geïnteresseerde  jeugdschermer de tot 18 jaar de mogelijkheid om een maand lang  proeflessen te volgen voor €30,- (inclusief huur van schermmateriaal). Hier komt €5 bij voor de sportverzekering via de bond.

 Voor de senioren bieden wij 1 keer in de 2 maanden de mogelijkheid 2 maanden lang proeflessen te volgen. Deze proeflessen beginnen op de eerste donderdag van de maand. Indien het niet anders kan er in overleg ook op de maandag gestart worden. Uit ervaring blijkt dat senioren graag in een groepje les hebben. Aangezien de donderdag hier beter voorgeschikt is starten wij in principe op deze dag. De kosten zijn €60. Dit is inclusief gebruik van schermmaterialen. Hier komt €5 voor de sportverzekering via de schermbond. Studenten HBO/WO krijgen 50% korting m.u.v. de sportverzekering. Inschrijven gaat via: www.Sportkennismakingleiden.nl

Oud (schermers) kunnen altijd beginnen. Zij mogen ook eerst een maand lang proeflessen volgen. De kosten zijn €30 (studenten €15,00) plus €5 voor  de sportverzekering.

Bijdrage dient bij de start van de cursus voldaan te worden. Dit kan alleen per pin. Eerst komen kijken om sfeer te proeven mag altijd.

De proeflessen bestaan uit het kennismaken met de verschillende wapens en aandacht voor de basisprincipes van het schermen. Naast de lessen van de maître wordt er ook geschermd met ervaren schermers, die zich vooral richten op uitleg en zich aan het niveau van de proeflesser zullen aanpassen. De begindata worden in de agenda vermeld.

Aanmelden voor of meer info over de proeflessen kan via een mailtje naar de secretaris.

Cursussen

A.E.W. biedt in samenwerking met het Sportbedrijf Leiden zowel een kennismakingscursus voor volwassenen als een kennismakingscursus voor scholieren. De materialen (masker, schermvest, handschoen en wapen) kunt u allemaal lenen.

  • De cursus voor volwassenen starten samen met de reguliere proeflessen De kosten zijn €60,-, inclusief gebruik materiaal en verzekering. Studenten HBO/WO krijgen 50% korting. Dit geldt niet voor de sportverzekering van €5
    De tijden zijn van 20:30 tot 22:00. Voor startdata zie de agenda
  • De cursus voor scholieren kost € 25,-. Deze cursus begint altijd in januari .

Aanmelden kan uitsluitend via:  https://www.sportpas.nl/leiden/volwassenen/informatie

Lidmaatschap

Natuurlijk hopen wij dat het een beginnende schermer bevalt en dat wij hem/haar na de proeflessen of cursus mogen begroeten als lid van onze vereniging. Tijdens de proeflessen ontvangt een ouder of adspirant junior- of senior lid een informatieblad en aanmeldingsformulier. Het formulier wordt, volledig ingevuld, uiterlijk na de vijfde trainingsles ingediend bij een van de bestuursleden.

meer over lid worden en opzeggen»