Jeugd

Jeugdschermen

A.E.W. is een vereniging met een groot aantal jeugdige schermers. Vanaf de leeftijd van 6 jaar wordt er al op de loper geschermd. Jonger dan 6 jaar kan in overleg. De jeugd traint op de maandag in twee aparte groepen (zie trainingstijden). Op donderdag schermen alle leeftijden met elkaar. Sinds het najaar van 2011 schermt de jongste jeugd op maandag op het wapen degen. De oudste jeugd schermt op maandag naar keuze op floret, degen of sabel. De leden die de voorkeur aan het wapen sabel geven komen op de donderdag bijeen. In de zaal wordt dan op alle drie de wapens gelijktijdig geschermd.

Huren of zelf aanschaffen

De vereniging verhuurt aan beginnende schermers mechanische floret en sabel. De jongste jeugd kan ook de (elektrische) degen van de vereniging huren. Overig elektrisch materiaal moet zelf aangeschaft worden.

Competitie

Op elke trainingsavond worden er natuurlijk partijen geschermd, waarin men zich onderling kan meten. Het voornaamste doel is natuurlijk om te oefenen. Echte onderlinge competitie vindt plaats tijdens de clubkampioenschappen. Deze worden op alle wapens gehouden, ook voor de jeugd. Daarnaast nemen steeds meer jeugdleden deel aan de diverse schermtoernooien voor de jeugd, zoals:

Jeugdpuntentoernooi

Het Jeugdpuntentoernooi is een recreatieve schermcompetitie voor de jeugd t/m 18 jaar. Voor de meeste jeugdschermers is het de eerste kennismaking met wedstrijden buiten clubverband. Door de laagdrempeligheid is het ideaal voor beginners. Bij vrijwel ieder jeugdlid merken we dat het enthousiasme voor schermen sterk toeneemt nadat ze eenmaal hebben deelgenomen.

Bij het jeugdpuntentoernooi vinden er 10 wedstrijden per jaar plaats. De punten die je verdient met gewonnen partijen en elke gemaakte treffer blijven doortellen. Voor de punten krijg je een diploma, en bij 1000, 2000 en 3000 zelfs een brassard voor op je schermpak. De volledige regels vindt je hier.

Heb je ook belangstelling om een keer mee te doen?
Informatie kun je vinden op de site van Fencing Club Almere. Als je je wil opgeven, schiet dan op de training Emiel aan of stuur anders een mailtje naar de commissaris jeugdzaken.