Schermtoernooien

Schermwedstrijden voor iedereen

Wedstrijden zijn er voor alle niveaus en alle leeftijden. Om te zien in welke leeftijdscategorie je valt klik je hier: Leeftijdscategorieën schermen. Hieronder willen we de aandacht vestigen op een aantal mogelijkheden die ook voor beginnende en minder gevorderde (jeugd-)schermers interessant zijn.

Jeugdpuntentoernooi

Dit is een cyclus van recreatieve wedstrijden voor de jeugd. Je kunt hier al meteen aan deelnemen zodra je lid bent. Het jeugpuntentoernooi is het enige toernooi waar je (voor floret of sabel) ook aan kunt deelnemen als je nog geen elektrische spullen bezit.

De punten die hier behaald worden tellen alleen voor dit toernooi, niet voor de nationale ranglijst. Je krijgt diploma’s voor elke 250 behaalde punten (om de 500 boven de 1000) en een mooi embleem voor op je mouw bij 1000, 2000 en 3000 punten.

Lees meer over het jeugdpuntentoernooi»

Ferrum Vetum

Dit is een cyclus van wedstrijden voor alle schermers vanaf 40 jaar uit binnen- of buitenland. De behaalde resultaten tellen mee voor de nationale veteranen ranglijst. Het niveau varieert sterk van ex-top schermers tot oudere beginners, zodat het voor elk niveau interessant is. Inschrijven voor het Ferrum Vetum kan via de Nahouw.

Klik hier voor de site van de nahouw»

Ferrum Vetum Futuri

Dit is een nieuw initiatief van de KNAS en bestaat uit een cyclus van recreatieve wedstrijden speciaal voor beginnende en minder gevorderde senior schermers. Schermers die te hoog op de nationale ranglijst staan, worden geweerd. De resultaten tellen alleen mee voor het eigen klassement. Ook hiervoor kan men zich inschrijven via de Nahouw.

Invitatietoernooien

Dit zijn recreatieve toernooien die alleen open staan voor verenigingen die door de organiserende vereniging zijn uitgenodigd. Voorbeelden zijn het ESTEC toernooi (Noordwijk) en het Hemelvaartstoernooi (Veldhoven). Doordat het geen open toernooien zijn, tellen de resultaten niet mee voor de nationale ranglijst. Topschermers geven daarom vaak de voorkeur aan een internationaal toernooi, maar voor beginnende en minder gevorderde schermers zijn dit ideale toernooien.

terug naar wedstrijden»