Zelf schermen

Lidmaatschap – Proeflessen – Cursussen

Proeflessen

A.E.W. biedt de geinteresseerde schermer de mogelijkheid om een maand lang  proeflessen te volgen voor €25,- (inclusief huur van schermmateriaal). Hier komt €5 bij voor de verzekering (staat los van de kortingsregeling studenten). Deze bijdrage dient vooraf te worden voldaan. Eerst komen kijken om sfeer te proeven mag altijd.

De proeflessen bestaan uit het kennismaken met de verschillende wapens en aandacht voor de basisprincipes van het schermen. Naast de lessen van de maitre wordt er ook geschermd met ervaren schermers, die zich vooral richten op uitleg en zich aan het niveau van de proeflesser zullen aanpassen. In principe kan er op ieder moment worden gestart, afhankelijk van het aantal beschikbare plaatsen. Bij feestdagen en vakanties wordt hiervan afgeweken. De begindata worden ook in de agenda vermeld.

Meer informatie is te vinden in het informatieblad. Hier vindt u ook het proeflesformulier. Aanmelden voor de proeflessen kan via een mailtje naar de secretaris (senioren) of naar de commissaris jeugdzaken (voor de jeugd).

voor informatieblad mail naar: secretaris@aewschermen.nl

Cursussen

A.E.W. biedt in samenwerking met het Sportbedrijf Leiden zowel een kennismakingscursus voor volwassenen als een kennismakingscursus voor scholieren. De materialen (masker, schermvest, handschoen en wapen) kunt u allemaal lenen.

  • De cursus voor volwassenen kosten € 65,-, inclusief gebruik materiaal en verzekering, voor 3 maanden. Studenten HBO/WO 50% korting.
    De tijden zijn van 20:30 tot 22:00. De startdata voor 2019 zijn:
Voorjaar 2019: Maandag 18 februari
Najaar 2019: Maandag 16 september
  • De cursus voor scholieren kost € 25,-. Deze cursus begint in januari 2019.

Aanmelden kan uitsluitend via het Sportbedrijf Leiden.

Lidmaatschap

Natuurlijk hopen wij dat het een beginnende schermer bevalt en dat wij hem/haar na de proeflessen of cursus mogen begroeten als lid van onze vereniging. Tijdens de proeflessen ontvangt een ouder of adspirant junior- of seniorlid een informatieblad en aanmeldingsformulier. Het formulier wordt, volledig ingevuld, uiterlijk na de vijfde trainingsles ingediend bij een van de bestuursleden.

meer over lid worden en opzeggen»