Overlijden A.E.W. lid van verdienste Govert van Nimwegen

Met leedwezen heeft A.E.W. kennis genomen van het overlijden van haar lid van verdienste Govert van Nimwegen op 16 juni 2018. Govert was door zijn handicap gebonden aan een rolstoel. Samen met onze oud maître Theo van Leeuwen heeft hij zich ingespannen om het rolstoelschermen op de kaart te zetten. Een van de hoogtepunten van Govert was de deelname aan de paralympics in Arnhem in 1980 en in 1984 bij de paralympics in Stoke Mandeville. Govert heeft menig prijs gewonnen bij toernooien. Voor al zijn inspanningen om het rolstoelschermen en voor de vereniging A.E.W. werd hij tot lid van verdienste benoemd.

Piet Rodenburg heeft nog tegen hem geschermd. Piet schrijft: In de vroege jaren 90 werd bij AEW nog aan rolstoelschermen gedaan. Govert had op hoog niveau gespeeld (ik vond in het Leids Dagblad dat hij in 1984 meedeed met de Nederlandse sabel-equipe op de Olympische Spelen in Stoke Mandeville – alle drie de treffens overigens verloren), en trainde nog. Bij AEW was hij onverslaanbaar. De van Theo geleerde tactiek om in de eerste l van ‘allez’ de aanval in te zetten konden wij anderen nog wel overnemen, maar met zijn enorm sterke armen kon hij sneller van lijn veranderen dan wie ook.
Hij staakte het schermen toen hij last begon te krijgen van zijn elleboog. Rond die tijd ontdekte hij ook in het pistoolschieten een serieuzere vechtsport.

De uitvaart zal plaatsvinden op vrijdag 22 juni om 11.00 uur, begraafplaats Rosenburgh, Rosenburgherlaan 5 Voorschoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Floretwedstrijd: Govert rechts                           Prijsuitreiking: Govert midden