D.J. Verzijden Sabel

De D.J. Verzijden sabel is een wisselprijs die wordt toegekend als waardering voor een lid die door resultaten behaald tijdens nationale en internationale wedstrijden de naam van de vereniging eer aandoet.

Beschrijving

De prijs is een sabel bevestigd op een plank met groene stof. De namen van de leden aan wie de prijs in het verleden is uitgereikt staan op plaatjes met inscriptie. Deze sabel is aan de vereniging geschonken door voormalig lid D.J. Verzijden.

Dirk Jan Verzijden was een voortreffelijk schermer, met name op het wapen sabel. Behalve lid van AEW was hij ook lid van de Leidsche Politie schermbond. In het dagelijks leven werkte de heer Verzijden bij de politie, waar hij hoofdinspecteur was. Naast zijn inzet voor AEW was hij ook enige tijd voorzitter van de Nederlandse Politie Sport Bond.

Vanwege de herkomst van de sabel, wordt deze ook wel de ‘politiesabel’ genoemd.

Toekenningscommissie

De prijs wordt toegekend door de leden van het bestuur.

Periode toekenning

De prijs wordt maximaal één maal per jaar uitgereikt. Het kan ook voorkomen dat de prijs een jaar niet wordt uitgereikt.

Uitreiking

Met moment van uitreiking is tijdens Clubkampioenschappen, einde kalenderjaar of (meestal) tijdens de jaarlijkse Algemene ledenvergadering. De prijs wordt door de voorzitter of diens plaatsvervanger uitgereikt.

 

Oorkonde

Naast de prijs zelf, wordt aan de prijswinnaar ook een oorkonde uitgereikt. Hierin staat de reden van toekenning vermelde, het jaar van toekenning en de handtekeningen van de commissieleden

Toekenningen

Jaar

Naam

2000 Joost Belier
2005 Mario Rodenburg
2006 Mario Rodenburg
2007 Joanna Plucinsca
2008 Degenteam Heren: Carlo Rutjes, Peter Bijker, Edwin Treffers, Levy van Winden
2009 Damesteam Degen: Sanne Hendriks, Liesbeth de Bruin, Carmen Berends, Amber Hoogendoorn.
2010 Carmen Berends
2011 Edwin Treffers

 

 

 

 

 

 

terug naar de ereprijzen»