Edwin 3rd at World Cup veterans

Edwin is tijdens de NK voor veteranen afgelopen zaterdag 7 februari 3e geworden op degen. Er waren 42 schermers bij dit Nederlands kampioenschap 2015. Nummer 1 werd Arwin Kardolus, van Zaal Kardolus.

In de voorronde won Edwin alle zijn 6 partijen , waarmee hij als 2e op het Tableau van 64 stond. Bij de eerste eliminatie was hij vrij. In de tweede eliminatie (T-32) kwam hij met 1-7 achter, maar wist heel knap met nog 1 seconde op de klok 7-7 te scoren. Na de pauze won Edwin de partij met 10-8. Op het tableau van 16 won hij van een clubgenoot van 20 jaar geleden met 10-6. De kwartfinale won hij zeer eenvoudig met 10-2. Echter in de halve finale was bleek hij kansloos, tegen de uiteindelijke nummer 2: Nawar Rezk Aly .

In de voorronde stond hij in zijn  tweede partij, tegen Peter Bijker, oud schermer van AEW  . Peter is altijd een moeilijke tegenstander voor Edwin geweest en zij hebben vele partijen geschermd. Al snel stond Edwin met 0-4 achter. Maar door een verandering van zijn tactiek wist Edwin uiteindelijk met 5-4 te winnen. Dit ontlokte bij Edwin een schreeuw van vreugde die in de hele zaal te horen was. Naderhand leek het wel of iedereen die partij tegen Peter had gezien, want Edwin werd overspoeld met complimenten voor zijn omschakeling.

Een prestatie om trots op te zijn.